Suzuki olajcsere

Suzuki olajcsereTöbben is kérdezték tőlem, hogy mi a Suzuki olajcsere menete. Én azt mondom Önöknek, hogy a Suzuki olajcsere menete semmiben nem különbözik más autótípus olajcseréjénél. De mivel az derült ki, hogy igény van rá, pár szóval összefoglalom, miként is kell csinálni.

Műszaki adatok

 • Autótípus: Suzuki Swift 1.3
 • Gyártás: 1994-2000
 • Olajcsere periódus: 10.000 km vagy 12 hónap ( amelyik előbb letelik )
 • Használat: normál
 • Motorolaj-igény: 3,3 liter
 • Szűrő: 0,3 liter


Olajcsere menete:

 1. Először keressünk megfelelő helyszínt az olajcsere biztonságos elvégzéséhez
 2. Melegítsük elő a motort üzemmeleg hőmérsékletre. Ez azt jelenti, hogy néhány percet használjuk az autót, tehát menjünk vele. A szervízekben előmelegítésnek becézett alapjáraton járatás nem megfelelő. Az ideális az, ha legalább 5-10 percig városban vagy városon kívül használjuk az autót. A legjobb, ha ebben a használatban néhány komolyabb fordulatszám-növelés is benne van.
 3. Ha visszaértünk, álljunk le, és várjunk néhány percet, hadd hűljenek az alkatrészek egy kicsit. Persze ha nem zárt, netán fűtött garázsban végezzük az olajcserét, hanem kültéren, ráadásul hideg, téli időben, az olajcserénknek szinte azonnal nekiláthatunk, komolyabb égési sérülés veszélye nélkül.
 4. Helyezzük el az autót biztonságos pozícióba. Ne felejtsük el sebességbe rakni az autót, és a kéziféket is húzzuk be.
 5. Csavarjuk ki az olajleeresztő csavart, majd vegyük le a régi olajszűrőt. Várjuk meg, míg az összes fáradt olaj kifolyik, majd csavarjuk vissza a csavart.
 6. Csavarjuk fel az új olajszűrőt. Ügyeljünk mindkét menet épségére, ha nincs előkenve az olajszűrű tömítő gumija, akkor néhány csepp friss motorolajjal kenjük meg, így sokkal könnyebb lesz a levétele.
 7. Öntsük be az új olajat, és ellenőrizzük a tömítettségeket.
 8. Jó Utat, örülök hogy segíthettem a Suzuki olajcsere kivitelezésében!

Vélemény, hozzászólás?