Olajcsere árak

Nézzük, milyen költségekre számíthatunk, ha az olajcserét mi magunk végezzük el.

 • Motorolaj ára – 1.500 Ft-tól/liter. Jó minőségű, márkás motorolaj legalább ennyibe kerül.
 • Olajszűrő – kb. 1.000 Ft-tól/darab. Az olajszűrőt minden olajcsere alkalmával cseréljük ki!
  Márkaszervízben vásárolt olajszűrő általában drágább, mint ha autósboltban vásároljuk. Előnye, hogy nagy valószínűséggel pont az autónkhoz megfelelőt kapjuk.
 • Olajszűrő fogó – 1.000 Ft-tól.
  Természetesen vannak jóval drágább olajszűrő fogók, sőt olajszűrő fogó készletek is, melyek ára jóval több, mint ezer forint.
  Egy jó minőségű olajszűrő fogó készlet ára tízezer forinttól indul.
 • Racsniskulcs vagy villáskulcs készlet – kb. 4.000 Ft-tól.
  Ha tudjuk az olajleeresztő csavar fejének méretét, akkor egy egyszerű villáskulcs is megteszi, ami akár már néhány száz forinttól is beszerezhető. Ha készletet veszünk, akkor természetesen többe kerül. Előnye, hogy máskor és más célból is tudjuk majd használni.
 • Munkavédelmi kesztyű 700 Ft-tól.
  Igazából speciálisan autószerelőknek, autószereléshez gyártott hő- és olajálló munkavédelmi kesztyű a megfelelő. Webáruházakból megrendelhető.
 • Olajleeresztő csavar alátét kb. 100 Ft-tól.
  A legjobb szakszervízben megvásárolni.
 • Egyebek ( törlőruha, tölcsér ) – kb. 500 Ft

Példa

AutóEgy 1000 köbcentiméteres hengerűrtartalmú Suzuki Swift olajcseréje hozzávetőlegesen 15000 forintba kerül. Ebből kb. 8000 Ft a motorolaj ára, 1600 Ft az olajszűrőé és az olajleeresztő csavar alátété. Az egyszeri költségek (olajszűrő fogó, villáskulcs, munkavédelmi kesztyű) ártól és minőségtől függően kb. 3000-5000 Ft közé esik, természetesen csak akkor, ha mindenből a legolcsóbb, de még használható minőséget vásároljuk.

Vélemény, hozzászólás?