GM motorolaj

Jó vagy rossz a GM olaj az autónknak?

GM motorolajHazánkban néhány évvel ezelőtt elterjedt az a mendemonda, hogy a GM motorolajai nem teljesítik a flakonok címkéjén feltüntetett teljesítményszinteket.

Olyanról is hallhattunk, mikor állítólag a gyári GM olaj gyenge hatásfoka miatt ment tönkre alig néhány 10.000 kilométert futott Opel motor.

Ezeket a híreket sem cáfolni, sem pedig megerősíteni nem tudom, és nem is áll módomban. Bár sokan nincsenek megelégedve a GM motorolajak minőségével, egy biztos; a GM olyan költségtakarékos megoldást nyújt a közepes korú benzines illetve dízel motorral felszerelt gépkocsitulajdonosok számára, amely a mai, korszerű motorolajok piacán szinte verhetetlen.

GM Genuine részszintetikus motorolaj

A GM Genuine részszintetikus motorolajokat a teljes GM csoport használja. Az Egyesült Államokban gyári olajként használják a Chevrolet, Buick, GMC, és a Cadillac típusaiban is. A GM európai, távol-keleti illetve ausztrál részlegénél (pl. Opel, Vauxhall, Holden) is gyári és ajánlott motorolajok a GM Genuine márkanévvel illetett kenőanyagok. Teljesítményszintjük magas, minőségük stabil, megbízható. Olajcsere előtt mindenképp érdemes átgondolni a motor hivatalos forrásból beszerzett, GM Genuine motorolajjal való feltöltését.

Vélemény, hozzászólás?

Olajcsere, gumicsere, technikai adatok – minden, ami autó